Idealna maskara za vaše trepavice

Maskara da je savršen okvir očima, produljuje trepavice, naglašava našu ženstvenost. Njome je moguće dvostruko povećati volumen trepavica, znatno ih produljiti, uviti i podići pa čak i otvoriti pogled. No, potrebno je znati pokoji trik kako bi pravilno nanijeli maskaru i iskoristili sve njezine mogućnosti.

Najnovija inovacija među maskarama jest sasvim drugačija četkica od uobičajenih, a ima kuglice raspoređene duž dlačica koje pomažu ravnomjerno nanijeti maskaru u samo nekoliko pokreta. Pored četkice s kuglicama postoje gumene četkice, veće, manje, zakrivljene, ravne, četkice u obliku češljića itd. No, kako odabrati onu koja vama najviše odgovara? Evo odgovora na ta pitanja!

Ako imate prirodno guste, pravilne i uvijene trepavice, tada zapravo ne možete pogriješiti u odabiru maskare. Jedino što trebate paziti jest da maskara koju kupujete ima četkicu koja se prilikom vađenja iz tube dobro ‘očisti’ od viška sadržaja. Na samoj četkici ne smije biti previše sadržaja iz maskare jer ga u tom slučaju nećete moći lijepo nanijeti na trepavice već će vam se trepavice slijepiti.

eyelashes

Gumene četkice nešto su manje podložne stvaranju grudica od običnih četkica s dlačicama.

Skupe maskare nisu nužno i dobre maskare. Maskare čiji je sadržaj nema sjaja i pod prstima je brašnast najčešće stvara grudice i mrvice koje svi mrzimo. Sadržaj mora imati malo sjaja, a kada ga nanesete na trepavice, nakon nekoliko sekundi bi se trebao osušiti tako da kada lagano prstima prođete po trepavicama ne biste smjeli imati crni trag na prstima, a trepavice trebaju zadržati određenu čvrstoću.

Ako nakon nanošenja maskare one ne dobiju čvrstoću, a sadržaj se razmazuje, mrvi ili su vam se trepavice slijepile, tada sa sigurnošću možete reći da je maskara prilično loša.

Ako imate rijetke, kratke ili tanke trepavice, druga bitna stvar koju morate znati jest da se maskara nanosi u više slojeva. Nemojte odmah nakon jednog sloja maskare očajavati ili odustati ako niste postigli željeni efekt. Nakon što ste nanijeli jedan sloj maskare te se on osušio, vrijeme je da nanesete još jedan sloj te tada pogledate rezultate. Nemojte pretjerivati sa slojevima jer tada će vaše trepavice izgledati neprirodno i slijepljeno.

Vodootporne maskare teške su za skidanje te će svakodnevno uklanjanje takve maskare s lica iritirati osjetljivu kožu oko očiju. Stoga preporučujem da vodootpornu maskaru nosite isključivo ako namjeravate plakati ili roniti.

Ono što nikako ne smijete učiniti jest uvijati trepavice uvijačem nakon što ste na njih već nanijeli maskaru.

Ako su vam trepavice ravne i potrebno ih je uviti, to svakako morate učini prije nanošenja maskare.

Ne nasjedajte na reklame i nemojte imati tolika očekivanja od maskare. Budite realni s obzirom na predispozicije koje imate, a to su vaše prirodne trepavice.

Maskaru bi od cjelokupnog makeupa na očima trebalo stavljati posljednju. Razlog tomu su nepoželjne mrvice sjenila koje njegovim naknadnim nanošenjem mogu ostati na gornjim trepavicama. Također, nanošenjem olovke za oči nakon maskare možete pokvariti definiciju trepavica.

Ako slučajno pogriješite i nanesete maskaru i na kapak, ne očajavajte i ne pokušavajte mrlju obrisati prstima već za takve intervencije iskoristite vatirane štapiće.

Da, maskaru možete nanijeti i na donje trepavice, no u manjoj količini i u manje slojeva.

Maskaru, kao i ostalu šminku, nemojte dijeliti s prijateljicama. Tako ćete spriječiti eventualno skupljanje i razmnožavanje bakterija koje vam mogu naškoditi.

Rok maskare nakon njezinog otvaranja je svega nekoliko mjeseci (3-5) te bi ju nakon isteka svakako trebalo promijeniti.

Četkicu potrošene maskare možete koristiti za češljanje ili definiciju obrva ako su vam one prirodno tamne i guste.

Foto: freeimages.com

Advertisements

2 thoughts on “Idealna maskara za vaše trepavice

  1. Oduševljena sam serumom za trepavice Make Lash, to je jedini proizvod koji mi je omogućio postizanje učinka volumena i dužine kao kod umjetnih trepavica.

    Like

  2. Oduševljena sam serumom za trepavice Make Lash, to je jedini proizvod koji mi je omogućio postizanje
    učinka volumena i dužine kao kod umjetnih trepavica.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s